Папа Франциск: Правителствата да подкрепят и интегрират мигрантите

Папа Франциск призова страните да подобрят значително отношението си към приемането на мигранти и да спрат колективните депортации.
Той заяви, че достойнството на мигрантите и правото им на закрила стоят над безпокойствата за националната сигурност, предаде Асошиейтед прес, цитирана от dir.bg.

Франциск поиска правителствата да приемат, закрилят, подкрепят и интегрират мигрантите, заявявайки, че посланието на Исус за любов се корени в приемането на „отхвърлените странници от всякакви възрасти“.

[ad id=“236999″]

Светият отец настоява за по-засилен и опростен процес на предоставяне на хуманитарни и временни визи и окачестви произволните и масови депортации като „неуместни“.

По думите му принципът за гарантиране на достойнството на личността „задължава винаги да се дава предимство на сигурността на личността пред националната сигурност“.
Посланието на папата, което има политическа насоченост, беше отправено във връзка със световния ден на бежанеца, който Римокатолическата църква ще отбележи на 14 януари 2018 година.


image0 (9K)