НАЙ-НОВИ:

Още едно дете пострада при катастрофа – този път до Нови Искър

При катастрофа в близост до Нови Искър е пострадало 8-годишно дете. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Той поясни, че детето е настанено с травма на главата и на крака в болница.

„Пробата за алкохол на шофьора, блъснал двете момичета на столичен булевард, е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство. Водачът е спрял и оказал помощ на пострадалите”, заяви Маринов и допълни, че „един миг невнимание преобръща живота”.

Министърът призова в есенно-зимния сезон децата да се облечени в по-светли дрехи и да имат светлоотразители.

“Въобще всички трябва да се замислим за нашето поведение на пътя. Това е задача, която не може да реши нито една институция. В понеделник ще имаме дебат по линия на пътната безопасност. Много идеи има. Голяма част от тях са приведени вече в действие, но в крайна сметка опираме до поведението на всеки един човек. От една страна държавата има лостовете със съответните санкции, но виждате 30 млн. лв. повече събрани. Резултатът – ще сме доволни, ако успеем да задържим броя на жертвите, както бяха миналата година. Всеки един живот е важен. Трябва да имаме самосъзнание да се движим нормално”, заяви министърът.

Според него като че ли в България няма толерантност. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че по случая…