НАЙ-НОВИ:

Още една жертва! Камион разпръсна като цунами товара си срещу идваща кола

При все още изясняващи се обстоятелства камион с великотърновска регистрация управляван от 27-годишен водач, на остър десен завой губи управление и се преобръща напречно на двете пътни платна.

Репортер на kotelnews.com предава от мястото на инцидента, че натовареният с около 15 тона кориандър камион, най-вероятно е влязъл с висока скорост в завоя. Преобърнат от центробежната сила и фактора, както беше споменато на място – „возене на жив товар”, е дало фаталната предпоставка тежкото возило да се преобърне.

Точно тогава в насрещното движение е идвал Фолксваген с ямболска регистрация, управляван от мъж от Ямбол на 48 години.

Мъжът, оцелял и почти невредим в купето на леката кола, разказал следното: „Всичко стана толкова бързо, че нямаше време за реакция. Виждайки обръщащият се камион и разпръскващият се товар подобно на идваща морска вълна, нямаше накъде да отидем. Блъснахме се в края на ремаркето, после преобръщане, сработиха предпазните въздушни възглавници, след което в някаква нелепа ситуация коланът на водача се откърти откъм заключването, когато най-вероятно вратата се отвори и той за момент изпадна извън купето, което фатално го затисна.”

Това е и хипотезата, преразказана от хората, които са помогнали да бъде спасен водачът на леката кола преди да пристигнат линейката и пожарната. Отзовалият се бързо екип на ЦСМП-Котел за съжаление само е установил настъпилата смърт на 48-годишния мъж от Ямбол, който издъхнал на място.

Оказана е спешна помощ на водача на камиона и на другия мъж, които са без опасност за живота и откарани в болница в Сливен. За да бъде отстранен от главния път преобърнатият камион, пристигна тежка специализирана техника. За повече от 4 часа пътя Котел –Градец беше затворен, като беше създадена организация за обходен маршрут.

Разпръснатият товар беше натоварен на друг камион. Пътноподдържащата фирма почисти и обезопаси мястото на тежкият инцидент. KOTELNEWS припомня, че на прословутия завой до „катунишкия мост” постоянно възникват тежки катастрофи, много често с фатален завършек. Завоят и предшестващите прави участъци предразполагат водачите да карат с висока скорост, въпреки въведеното ограничение. Завоят неприятно изненадва непознаващите района с внезапно изхвърляне, което често трудно се овладява, особено от неопитните водачи. За съжаление, в черната хроника това злокобно място добави още една невинна жертва. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
 2 лунен ден до 08:09ч. на 29 октомври Енергията ни…