Още един старозагорец с нарушена карантина – камерите го засекли

Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина от мъж, който се върнал от чужбина

Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за това, че мъж, който на 15 март 2020 г. се прибрал с полет от чужбина в България, нарушил задължителната карантина на посочения от него адрес в гр. Стара Загора.

Той посетил село в общ. Стара Загора, за да нагледа имота си и се разхождал по улиците, като неговите действия били заснети от камери за видеонаблюдение и бил подаден сигнал по електронната поща в Районна прокуратура – Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство и делото е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.


image0 (9K)