Още две българки са арестувани в Турция

Две жени с българско гражданство са арестувани в Турция. В автомобила, с който пътували, са били открити 44 килограма хероин, съобщи cnnturk.com

Българките В.Д.В. и Д.Н.И – на 22 и 36 години, имали досиета за търговия с наркотици.

[ad id=“226585″][ad id=“226585″]

Полицията в Истанбул получила информация, че двете често пътуват до Турция. Проведено било съвместно разследване с българските служби и било установено, че жените планират да пренесат в България наркотици от Турция. Полицията в южната ни съседка решила да ги задържи. Колата им бяла спряна в Чорлу, окръг Текирдаг. В нея били открити наркотици.

Полицейските екипи извършили обиски в жилища в Турция, използвани от двете българки. Задържани са още 16 души и са иззети девет килограма скънк (вид наркотик), един пистолет и боеприпаси.

rsz_mira_anglichanin_turcia_zadarzani

Двете българки признали при разпит, че са пренасяли дрога, защото имали нужда от пари. За трафика на хероина, с който ги хванали, се били договорили да им платят хиляда евро. В.Д.В. и Д.Н.И остават в турския арест.

Припомняме, че през миналата седмица в Турция бяха задържани две българки – майка и дъщеря, както и англичанин, който е приятел на по-младата жена. Те са арестувани по подозрение в подпомагане на терористични групи, защото симпатизирали на кюрдски организации. Жените бяха освободени от ареста.


image0 (9K)