Официалното становище на РИОСВ-Стара Загора за тоновете отпадъци, складирани на километър от кв. „Зора“

Обезпокоени граждани на Стара Загора алармират за складирани тонове отпадъци на площадка, отстояща на около километър от квартал „Зора“.

Мястото със стотиците бали отпадъци се намира в землището на село Калитиново, близо до последните блокове на най-източния квартал на Стара Загора – „Зора“.

Ето и официалното становище на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора:

„РИОСВ – Стара Загора провери площадка за съхраняване на отпадъци в района на „Агробиохим”, гр. Стара Загора, южно от „Панхим“, във връзка с получен сигнал от граждани. Проверката установи, че става дума за регламентирана площадка, стопанисвана от фирма „АТЗ Проджект” ЕООД, притежаваща регистрационен документ за извършване на дейности по съхраняване на отпадъци, издаден от РИОСВ – Стара Загора.
При обход на площадката и при проверка на представените документи се констатира, че на площадката се съхраняват разрешени съгласно регистрационния документ отпадъци от пластмаса и каучук в бали, опаковани с метална тел; полиетиленови бали и в биг-бег чували с произход България и Италия. Няма констатирани нарушения на екологичното законодателство.“


image0 (9K)