НАЙ-НОВИ:

Официалната позиция на Иран: Заради грешка на пилота, самолетът не е бил индентифициран

„Неиздаването на разрешение за преминаване на самолета на българския министър-председател през въздушното пространство на Иран, не е вярно”. Това заяви говорителят на иранското външно министерство Бахрам Гасеми.

[ad id=”263680″]

Той е коментирал темата след въпрос на официалната иранската информационна агенция Ирна, цитирана от Нова телевизия.

Разрешителното е било издадено след официално искане на посолството на България в Техеран, се казва в коментара, разпространен от посолството на Иран в София.

Иран с официална позиция за отклоняването на самолета на българския премиер

„Това, което се случи, бе погрешно обявяване на полетната информация от страна на пилота на самолета към кулата в Иран, като по този начин самолетът не беше идентифициран”, заяви Бахрам Гасеми.

image1 (9K)

От иранското външно министерство коментират още, че причината за „разминаването в полетните данни и кода на разрешението, може да бъде в извършените промени в последния момент от страна на пилота”, се казва още в съобщението.

„Категорично въздушното пространство на Иран винаги е отворено за самолети на приятелски държави като България, която има много добри отношения с Иран”, завършва съобщението. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Съдът в Монтана осъди на 17 години затвор 32-годишния В.…