НАЙ-НОВИ:

От 1 март се увеличават заплатите в системата на МВР

Проект на наредба, с която се променят основните възнаграждения в системата, бе публикуван на сайта вътрешното министерство, след като премиерът отпусна още 100 млн. лв. за заплати на полицаите.

[ad id=”225664″]

Срокът за обществено обсъждане на наредбата е съкратен на 14 дни, а не както е по закон – 30 дни, тъй като от МВР твърдят, че увеличението е много необходимо.

Основните заплати ще се увеличат с около 80 лв. Така най-ниското възнаграждение за полицейска длъжност ще стане 798 лв. Такава заплата ще получават полицаите, пожарникарите и катаджиите със средно образование.

Кварталните полицаи, както и част от патрулиращите, ще взимат малко над 1000 лв. Началниците в районните управления ще взимат 1259 лв., а директорите на областните поделения на МВР ще са с основна заплата от 1545 лв. до 1623 лв.,  шефът на СДВР ще получава 1695 лв.

[ad id=”263680″]

По-високи заплати ще получават и висшето ръководство на МВР – главният секретар и заместникът му. Ще получават съответно по 2247 лв. и 2029 лв.

Увеличение ще получат и  членовете на политическия кабинет на министъра, както и на административния персонал в системата на МВР, а всички държавни служители в системата вземат и допълнително възнаграждение на всеки три месеца. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Да се дари сградата на ресторант "Аязмото" в парк "Методий…