От Стара Загора бил арестуваният заедно с костенския кмет бизнесмен

Сигнал на общински съветник за предложен рушвет е довел до ареста на кмета на Костенец Радостин Радев, а разследването срещу него вървяло от близо месец. Това стана ясно от съобщение на спецпрокуратурата за съвместната акция с КПКОНПИ и СДВР.

Радев обещал на съветника парична сума, за да гласува по определен начин на сесията на местния парламент. Досъдебното производство по случая е образувано в началото на юни. Заедно с Радев за 24 часа е задържан и собственик и управител на търговско дружество.
Неговата фирма, която е от Стара Загора, е спечелила няколко обществени поръчки на общината в Костенец, пише trafficnews.bg.

Действията по разследването на Специализираната прокуратура, осъществявани със съдействието на КПКОНПИ и СДВР, продължават както в град Костенец, така в София и селища в област Стара Загора, съобщават още от държавното обвинение, но имена не се споменават на този етап.

Днес униформени изнесоха документи от кметството, където бяха проведени разпитите на Радев и задържания бизнесмен. Малко по-късно и самият кмет беше изведен с белезници и вкаран в полицейската кола.

Свързани текстове:

Ексклузивно от Костенец! Защо местните са кръстили кмета си Кради Крадев

Втори задържан в Костенец, бил авер на кмета в далаверите?

5 682 906 лв. европари спечелил кметът Ради за пътя Костенец – село Костенец – вили Костенец. Един камък не е поместен

 


image0 (9K)