От МВР разплитат картината на двойното убийство: Детето е простреляно в окото

От МВР на извънреден брифинг разплитат картината на двойното убийство, при което бяха застреляни млада жена и 1-годишното ѝ дете, а извършителят неуспешно се опита да се самоубие.

Сигнал за убийство в столичния квартал „Надежда“ е получен в 17:30 в СДВР. Имахме подозрения, че Викторио Александров е евентуалният извършител, но не бяхме сигурни. Той беше само заподозрян. Беше вдигнат целият наличен ресурс на СДВР, защото лицето беше въоръжено и липсваше дете на 1 годинка. Бяха предупредени всички гранично-пропусквателни пунктове. Специализираният отряд „Кобра“ и специализираните сили на СДВР се включиха в акцията. Бяха проверени всички възможни адреси. Родителите му оказваха съдействие. Всеки един адрес беше проверен, където заподозряният може да се открие.

Това заявиха ст. комисар Ивайло Иванов, цитиран от БЛИЦ, на извънредния брифинг относно убийството в „Надежда“.

„Малко по-късно получихме сигнал от таксиметров водач, който ни заяви, че въпросното лице се е возило при него и е било с малко дете. Тръгнали са от „Хаджи Димитър“ в посока „Надежда“. После водачът е бил заплашен да кара към Благоевград, а след това към магазин „Джъмбо“ на „Ботевградско шосе“. После след като са го подминали, го е принудил да спре близо до бензиностанция „Еко“. После е влязъл в храстите“, каза Иванов.    „Детето през цялото време е плакало. Мъжът е споделил на таксиджията, че искал да се самоубие, но детето трябвало да живее.

Започнахме претърсвания на местността, където е напуснал автомобила. Колегите чуват изстрели и се насочват натам с полицейски кучета. Пристигайки на място задържат извършителя. Детенцето е било простреляно в дясното око. И двамата имаха признаци на живот. Линейките пристигнаха изключително бързо“, добави той.

„Извършителят е направил опит да се самоубие, но неуспешен. Има лизване на куршума по главата, само одраскване. Няма проникване. Той е под денонощна охрана в болница „Пирогов“. Извършени са всички необходими манипулации за него.

В момента тече повторен оглед. Намерено е оръжието – законно притежаван пистолет „Smith & Wesson“, обясни шефът на столичната полиция.

„Има подаден сигнал от извършителя срещу съпругата му за психически тормоз от миналата седмица. Предстои ни още много работа, въпреки че извършителят е задържан. Имали са проблеми в семейството. Доколкото знаем преди година също са се разделяли. Миналата седмица тя го е изоставила. В кого все пак е била причината, не можем да сме сигурни. В четвъртък са се разделили, в петък той пуска жалбата“, добави шефът на СДВР.

„Когато е претърсван района за извършителя, не е чут плачът на детето. Когато колегите са пристигнали при него, са видели детенцето до него на земята, простреляно в окото. Съдейки от свидетелските показания, той е имал намерения да се самоубие, но е искал даже да го остави на водача и той да го предаде на негов приятел. Към момента нямаме данни за заболявания на извършителя. Той е служител на частна охранителна фирма от 5 години“, разкри Иванов.


image0 (9K)