НАЙ-НОВИ:

От „Атака” в ДПС – логично, принципно и в името на България

Камен Петков посочи, че докато е бил в „Атака” е определял ДПС като „дявола”, но бил сбъркал

Принципите ми ме заведоха в „Атака” и същите принципи ме изведоха оттам и пратиха в ДПС. Така Камен Петков описва политическата си метаморфоза и смяната в убежденията си в разговор с Антон Хекимян за предаването “Тази сутрин” по бТВ.

По думите му ДПС е единствената последователна партия с родолюбива политика. „Моите думи може да ви звучат еретично, но ДПС е патриотична партия за мен, а Ахмед Доган е изградил и запазил етническия мир в България”, категоричен е Петков.

Депутатът посочи, че докато е бил в „Атака” е определял ДПС като „дявола”, но бил сбъркал. Според него е изказвал позиция, без да познава хората там. Той е категоричен, че ДПС са му простили и самият председател на партията Мустафа Карадайъ го е извикал и поканил да се присъедини към тях.

„Оставам патриот и националист. Доган се жертва за България, той и ДПС през всичките години не се уплашиха да са най-обижданите и неразбраните”, категоричен е Петков.

 Камен Петков е икономист и говори 4 езика. Присъствието му в 41-я парламент е определяно от журналисти като “незабележимо”. Все пак името му се чува поне два пъти: Когато не подкрепя искането на Атака за импийчмънт на президента –  бил на сватбено пътешествие в чужбина и не успял да подкрепи. И втория път, когато вместо да защити първия кабинет Борисов с гласа си при исканата оставка, натиска бутона “въздържал се”.

 След като излязоха наяве подписаните договори към офшорки, с които депутатите на Волен Сидеров му гарантират вярност, последва вълна от напуснали депутати. Камен Петков също. Тогава разказа за разпада в партията.

image1 (9K)

За склонността си да прави политически завои, Петков намеква с действията си още след напускането на Атака. Изненадващо прехвърли субсидията си на БСП.  През юни 2011 г. той каза, че Волен на година получава 6 млн. лв и тази субсидия се харчи само за него – за пътувания в чужбина за скъпи вечери, това е кокошкарска работа.

И тогава, и сега ДПС остро критикуват поведението и решенията на Атакистите. За Камен Петков очевидно са направили изключение и вече му е простено. 6 години по-късно той е част от листите на Движението за права и свободи. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
9-годишният Байрям, който, въпреки тежкото си здравословно състояние, получи отказ…