НАЙ-НОВИ:

Отчаян от беднотия баща на две деца се самозапали

Баща на две деца от град Рила, Кюстендилска област, се самозапали, като се заля с бензин и драсна клечката, отчаян от беднотията, след като повече от две седмици семейството му преживявало само на постен ориз. По спешност е транспортиран в клиниката по изгаряния в “Пирогов”.

Във вторник вечерта в 20,20 ч. е получен сигнал на тел. 112 в Спешен център – Рила, че 48-годишният мъж се е самозапалил в двора на къщата си, съобщава “Струма”.

При пристигането на място дежурният д-р Корчев установил, че съпругата и сестрата на мъжа успели да го загасят. Те го съблекли и го наметнали с одеяло. Като видял доктора и разбрал, че ще дойде и полиция, обгорелият мъж избягал в гората над къщата си. След около час сам отишъл в Спешния център в Рила, като извървял пеша близо километър.

“След като получихме сигнал от 112, че мъж се е самозапалил, веднага с линейката тръгнах за адреса. Там заварих мъжа гол, загърнат с одеяло и целият в мехури от тежки изгаряния по цялото тяло. Като разбра, че ще дойде и полиция, той избяга в гората над къщата си. Семейството живее в голяма мизерия. В една стая живеят той, съпругата му и двамата им синове, на 11 и 12 г., сестра му, нейният приятел и родителите му…”, разказа д-р Корчев.

“Аз си тръгнах, в тъмното няма как да го открия в гората. След около час мъжът дойде сам в Спешния център, целият в мехури от изгарянията. Извървял е пеша близо 1 км. Умът ми не го побира как е успял с изгаряния от 20-30% да извърви такова разстояние.

Докато го транспортирах до болница в Благоевград, го попитах защо е решил да се самозапали, а той ми отговори: “На ръцете ми лежат 7 души. Нямам постоянна работа. Трепя се по цял ден, където ме повикат. Работя като вол, а повече от 2 седмици вкъщи се яде само постен ориз. Не издържам повече!”, разказа още лекарят пред местното издание.

От Спешен център – Благоевград обгорелият мъж е транспортиран по спешност в клиниката по изгаряния в “Пирогов”.

Разбра се, че преди време той е правил и опит да се обеси, след като, отчаян от немотията, се напил и надянал въжето, но близките му успели да го спасят. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Европа е силна, защото е люлката на демокрацията и свободомислието.…