НАЙ-НОВИ:

Отнеха временно лиценза на букмейкъра “Еврофутбол”

Държавната комисия по хазарта отне временно лиценза на букмейкъра “Еврофутбол” на свое заседание, на което това беше единствената точка за разглеждане, съобщава “Дневник”

Решението е на основание по чл. 85, ал. 1, т. 1 от Закона за хазарта и лицензът на свързаната с бизнесмена Васил Божков компания ще бъде отнет в срок за три месеца.

“В постановените решения ДКХ указва, че в тримесечен срок “Еврофутбол” ООД следва да предприеме действия за преустановяване на допуснатите нарушения. В случай, че в определения срок бъдат отстранени обстоятелствата, които са основание за налагане на принудителната административна мярка – временно отнемане на лиценз, дружеството може да продължи дейността си”, се казва в изявлението на комисията.

“Еврофутбол” се притежава 51% от “Евросъдружие”, свързано с Божков, и 49% от “Билот” (с краен собственик Intralot на Сократис Кокалис). До лятото на 2019 г. в управата на компанията беше Боян Найденов, който заедно с брат си Цветомир Найденов са в основата на серията сигнали срещу Божков. Баща им Стефан Найденов е сред създателите на “Еврофутбол” заедно с Божков.

Колко ли са служителите на “Еврофутбол”? Вероятно ще им се наложи да отидат на борсата поне за срока на прекратяване на лиценза. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Актрисата Луиза Григорова може да е доведена майка на сина…