Откриха новия полицейски участък „Лозенец“

Откриха новия полицейски участък „Лозенец“ към Второ районно управление в Стара Загора . Той се намира в сградата на сдружение Етносвят на ул. „Капитан Петко войвода“ № 54 и ще обслужва основно ромския квартал.

[ad id=“263680″]

На церемонията присъстваха зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, областният управител Гергана Микова, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция „Национална полиция“, старши комисар Георги Хаджиев, директор на ОДМВР Стара Загора, депутатът Маноил Манев, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, шефове на районни полицейски управления в областта, полицаи.

„Откриването на този участък е типичен пример за доброто взаимодействие между местната власт и органите на МВР. Досега колегите работеха в сградата на Второ районно управление, сега вече ще имат по-добри условия за работа“, каза при откриването старши комисар Георги Хаджиев. Той благодари на кмета Живко Тодоров, защото без неговата финансова подкрепа, този проект не би се реализирал.

[ad id=“225664″]

„Доволен съм, че това се случва. Тук се намира и център Етносвят, който работи за културата и образованието, защото без култура, образование и знание, трудно ще осъществяваме превенция. Надявам се, че колегите ще се справят с предизвикателството“, каза главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

„Партньорството ни с директора Хаджиев е много добро, участъкът е първата стъпка. Следва поставянето на 10 камери за видеонаблюдение на ключови кръстовища до края на годината, а през следващата ще надградим с камери за целия град. Това ще помогне на полицаите, както за превенция, така и за разкриване на престъпленията“, обясни кметът Живко Тодоров. По думите му обстановката в кв. „Лозенец“ е по-специфична, има различни нарушения на обществения ред. С присъствието на полицията тук те ще бъдат сведени до приемливо ниво. Той благодари на полицаите, които осигуряваха обществения ред при събарянето на незаконни постройки в кв. „Лозенец“ и съобщи, че догодина отново ще има такива предизвикателства.

Според областната управителка Гергана Микова пък, отварянето на участъка е пример как всички власти могат да работят в синхрон.

В новия участък ще работят общо 17 полицаи. Началник е старши инспектор Ивайло Димов. Ще има още трима инспектори, шестима младши инспектори и девет служители от „Охрана на обществения ред“.


image0 (9K)