НАЙ-НОВИ:

Осъдиха условно двамата, чиито кучета разкъсаха възрастна жена

Мъж и жена получиха условна присъда от 1 година за това, че не са положили достатъчно грижи за домашните си животни си, вследствие на което кучетата са нападнали и убили възрастна жена.

На 19 януари 2017 година в село Козловец, община Свищов, при условията на независимо съпричиняване, двамата не се погрижили за кучетата си, пишат от пресцентъра на държавното обвинение.

Едното куче – мъжко куче, рижаво на цвят, кръстоска между порода “Питбул” и местно едро куче, а другото – мъжко, черно на цвят, неустановена порода.

Двете кучета не са били под надзора на собствениците си и нападнали старицата, като са и причинили остро протичащ хеморагичен шок, предизвикан от голяма кръвозагуба в резултат на разкъсване на дясна сънна артерия и вена, заедно с нарушаване в дълбочина и на други кръвоносни съдове по главата, тялото и крайниците с липсващи меки тъкани, което довело до смъртта на 80-годишната жена.

Условните присъди на двамата са 1-годишни, с 3-годишен изпитателен срок. Осъдените трябва и да заплатят глоба в размер на 800 лева.

Съдът ги е признал за невиновни да са извършили престъпление в съучастие като съизвършители.

Със заповед на съда второто от споменатите кучета ще бъде отнето от собственика му и евтанизирано.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.

http://BNews.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Такса "Спокойствие", полицейски чадър, обвързаност с хора от криминалния свят,…