НАЙ-НОВИ:

Осъдиха бившата кметица на “Младост” Десислава Иванчева

8 години затвор за бившия кмет на  “Младост” Десислава Иванчева постанови Апелативният специализиран наказателен съд.

Биляна Петрова получи на втора инстанция присъда от 7 години, а Петко Дюлгеров – от 6 години. АСнС отмени първата присъда, с която те бяха оправдани за получаването на подкуп.

На първа инстанция Иванчева беше осъдена на 20 години затвор, след като тя и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха признати за виновни, че са поискали подкуп от 187 500 евро от строителен предприемач. Тогава Петрова получи 15 години лишаване от свобода, а посредникът в схемата Петко Дюлгеров – 12 години.

Според АСнС тримата трябва да влязат в затвора при първоначален строг режим, имат присъдени глоби и съответно 10, 9 и 6 години, в които нямат право да заемат ръководни държавни и общински длъжности.

Времето, през което подсъдимите са били под стража или домашен арест, се приспада от присъдата сега.

Магистратите обявиха, че няма основания за изменение на мерките им за неотклонение. Така тримата остават под домашен арест.

Решението на АСнС може да се обжалва пред ВКС.

Иванчева и Петрова бяха зрелищно арестувани на 17 април 2018 г. пред Спортната палата в София и държани часове на тротоара, докато разследващите брояха банкнотите от намерените в колата им 56 хил. евро. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
В съботния ден,  в полицията Сливен, е получен сигнал за…