Освободиха продуцента Харви Уайнстийн срещу $1 млн. гаранция

Обвиненият в изнасилване и извършването на други престъпления на сексуална основа Харви Уайнстийн беше освободен под гаранция от 1 милион долара, съобщи Дарик, цитирайки АП.

[ad id=“225664″]

По-рано правоохранителните органи на Ню Йорк арестуваха скандалния холивудски продуцент по обвинения в изнасилване и други криминални действия от сексуален характер. Уайнстийн се яви в полицейския участък доброволно.

По-късно той пристигна в съда в нюйоркския район Манхатън. На продуцента бяха официално предявeни обвинения, в които се изтъква, че той е използвал своите пари и власт, за да въвлича жените в ситуации, при които да извършва спрямо тях насилствени действия от сексуален характер.

[ad id=“263680″]

Съдът постанови той да бъде освободен под гаранция от 1 млн. долара, които да се заплатят в брой. Уайнстийн е заплатил сумата, след което е напуснал сградата на съда.

Уайнстийн обеща да не споменава имената на холивудски звезди в съда.

[ad id=“238430″]

Адвокатът на подсъдимия Бен Брафман заяви от своя страна, че Уайнстийн се счита за невинен и се надява съдът да снеме от него всички обвинения, които той отрича. Датата на следващото дело по случая е насрочена за 30 юли.


image0 (9K)