Освободен през март от затвора, отново е задържан под стража в Стара Загора за кражба

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 28-годишен мъж за кражба на мобилен телефон

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.К., на 28 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 14.05.2020 г., в гр. Стара Загора, отнел чужда движима вещ – мобилен телефон с поставена допълнителна карта, на обща стойност 255 лв., от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

На 14 май 2020 г., обвиняемият А.К. се намирал в централната част на гр. Стара Загора. По същото време пострадалата била на работното си място, като мобилния телефон бил оставен на бюрото ѝ. Наложило се пострадалата да излезе извън помещението, като възползвайки се от отсъствието ѝ, А.К. влязъл и откраднал мобилния телефон. По-късно през деня А.К. бил издирен и задържан от органите на полицията.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер – кражби, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Деянието на 14.05.2020 г. е извършено в условията на опасен рецидив, като за последно А.К. е бил освободен от затвора през март 2020 г., поради изтърпяване на наказанието.

Взетата спрямо А.К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)