НАЙ-НОВИ:

Оправдаха българска атлетка за допинг

Българската атлетка Силвия Дънекова е била оправдана за положителната си проба от олимпийските игри в Рио де Жанейро, съобщи bgathletic.com. Състезателката на 3000 м стипълчейз е получила решение от дисциплинарната комисия на БОК, в което се казва, че “не са на лице доказани по безспорен начин нарушения на антидопинговите правила”. Сега има 14-дневен срок, в който Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) и международната федерация (IAAF) могат да обжалват.

Дънекова беше отстранена от игрите в Рио, след като беше съобщено, че е хваната с допинг при извънсъстезателен тест. Още тогава тя заяви, че е невинна и съзря атака от страна на Световната антидопингова агенция (WADA) срещу себе си и че е жертва на “мафията в бели престилки”.
Последваха дълги месеци, в които тя очакваше решение, а казусът остана обвит във въпроси. От БФЛА и спортното министерство обявиха поведението й за “недопустимо” още след обявяването на положителната проба.

“Мога да се състезавам след 14-дневен срок, в който може да се оспорва решението. Това може да направи само БФЛА, но аз не вярвам да го стори. Това не е само победа за мен, а за цялата българска лека атлетика, за целия български спорт дори. Явно битката е възможна и аз го доказах. На чист юридически език – невинна съм”, каза Дънекова. От БФЛА казаха, че “случаят е в процес на изясняване” и че за тях Дънекова все още е с временно спрени права. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Най-сексапилната "спасителка на плажа" и един  от най-успешни еротични модели…