Опасно! Сблъсъци между протестиращи и полиция в Тирана

Лулзим Баша подчерта, че проблемът на Албания е липсата на демокрация, липсата на върховенство на закона и това, че държавата е свързана с престъпност и корупция

[ad id=“225664″]

Протестът на албанската опозиция ескалира пред сградата на МВР на страната. Протестиращите са хвърляли димки по полицията, предава изданието Albanian Daily News, цитирано от агенция „Фокус“.

Протестиращите са разрушили металните заграждения, поставени по-рано тази сутрин за защита на министерството. Някои от протестиращите са започнали сблъсъци с полицията. Няма данни за пострадали протестиращи или полицейски служители.

Лидерът на Демократическата партия Лулзим Баша призова към премахването на правителството, което според него е свързано с престъпността.

[ad id=“263680″]

Опозиционерът подчерта, че проблемът на Албания е липсата на демокрация, липсата на върховенство на закона и това, че държавата е свързана с престъпност и корупция.

Той призова хората да се обединят срещу бедите, връхлетели страната. Според Баша единственото решение е „премахването на правителството“.

„Албания винаги е гледала на запад, но премиерът Еди Рама и неговите министри възпрепятстват пътя на страната към Съюза“, добави Баша.

[ad id=“236993″]

След кратка реч опозиционният лидер призова протестиращите да продължат протеста на площад „Скендербег“. Голяма група протестиращи, включително членове на Демократическата партия, продължиха протеста пред вътрешното министерство, като поискаха оставката на вътрешния министър Фатмир Джафери.

[ad id=“236999″]

Ситуацията е напрегната, а сградата на МВР се охранява от голям брой полицаи.


image0 (9K)