НАЙ-НОВИ:

Опасна реална, не виртуална игра, става модерна сред децата. Шофьори, внимавайте!

Опасна игра набира скорост в цялата страна, а проявленията ѝ са различни

Децата внезапно изскачат върху платното за ужас на шофьорите, разказват свидетели на подобни случки, информира DarikNews.bg. Не е естествено поведение да поставяме тялото си в опасност. Това говори за психично страдание, а причините за него могат да са най-различни, смята психологът Весела Банова.

Сигнали за опасното забавление на малчуганите в началото на ваканцията има от цялата страна.

Ето случка от Ловеч:  на булеварда до болницата, по който шофирала, разказа Красимира Рачева: „Три деца – момиченца на около 7-8 години, заставаха от страната на тротоара, между спрелите коли, клекнали и в момента, в който наближи кола към тях, която се движи към тях с 30-40 км/ч, те просто притичват колкото могат бързо пред колата, стигат до средата на платното и започват да се смеят. Проведох с тях разговор и те наистина се засрамиха, което до някаква степен е добре, защото знам за случаи, при които децата не реагират или реагират нагло, не си дават сметка изобщо колко е опасно това, което правят“.

image0 (9K)

По думите ѝ те не осъзнавали, че това, което правят е опасно и се забавлявали от цяла ситуация. Красимира Рачева видяла, че подобно нещо се случва няколко коли по-напред, затова била подготвена и очаквала да изскочат и пред нея. Затова почти била спряла и не се изплашила, но много се ядосала.

Сред причините за тази опасна игра психологът Весела Банова вижда желанието на детето да докаже на връстниците си, че не го е страх и може да направи нещо прекалено опасно.

Ако станем свидетели на тази игра, да поговорим с детето, да потърсим контакт с родителите му, а ако не успеем, да подадем сигнал, съветва психологът. По думите ѝ, не е естествено поведение да поставяме тялото си в опасност.  Тя не препоръчва да се показват на децата видеоклипове с инциденти. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
„ГЕРБ да не си правят експеримент със субсидиите. Не сме…