НАЙ-НОВИ:

Огнище от птичи грип в Старозагорска област

Очакват се и изследванията и от съседна на заразената ферма с 1200 патици, чийто собственик е сигнализирал за промяна в здравословното им състояние

Огнище на птичи грип е установено в Старозагорска област. Заразата е потвърдена от лабораторни изследвания. Умъртвени са 3500 птици от ферма в село Православ, община Братя Даскалови, предаде БНР.

“Вирусът е открит в частна ферма за отглеждане на патици-мюлари при изследванията по програмата за превенция и профилактика на заразните болести. Птиците са унищожени в рамките на четири часа, а фермата е обеззаразена”, съобщи началникът на отдел “Здравеопазване на животните” в Областната дирекция за безопасност на храните д-р Боян Папазов.

“Както и пълно механично изчистване незабавно с унищожаване на отпадните продукти вътре в животновъдния обект. В момента обектът ще почива известен период, тоест няма да бъде населван. Това е принудителна мярка. След това отново ще бъде дезинфекциран. Ще бъдат взети допълнителни проби”, обясни ветеринарът.

Д-р Боян Папазов съобщи, че до ден се очакват и изследванията и от съседна на заразената ферма с 1200 патици, чийто собственик е сигнализирал за промяна в здравословното им състояние. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Държавните служители в Гърция провеждат поредната 24-часова стачка с искане…