НАЙ-НОВИ:

Огнище на коронавирус в Дом за стари хора в Кула

Заразена е 92-годишна жена, която преди дни е изписана от Отделението по хирургия на МБАЛ “Света Петка”

Осем нови случая на заразени с коронавирус са регистрирани в област Видин, съобщават от областна администрация. От тях двама са медицински специалисти от МБАЛ “Света Петка” – лекар и медицинска сестра от Отделението по ушно-носно-гърлени болести.

Установено е заразяване с COVID-19 и в Дома за стари хора в град Кула. Положителни резултати за коронавирус са дали една домуваща и две лица от персонала. Домуващата е на 92-годишна възраст и е изписана преди дни от Отделението по хирургия на МБАЛ “Света Петка”.

Заради установяването на заразата в лечебното заведение, лицето е било изследвано за COVID-19. Изследвани са и всичките 23-ма човека от персонала. Ползвателите на социалната услуга са общо 48 лица, като предстои и те да бъдат тествани. При повторното тестване на всички останали в Дома за стари хора в село Гара Орешец, община Димово е установена положителна проба на още едно лице от домуващите.

До вчера потвърдените случаи на заразени с коронавирус в област Видин бяха 111, като 40 от тях са медицински служители. Четирима пациенти, дали положителна проба за COVID-19, са починали. Осем от заразените с кроновирус са излекувани. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Илиана Раева се похвали, че е станала баба за трети…