Обявиха причините за катастрофата на хеликоптера, при която загинаха Коби Брайънт и дъщеря му

Мъгла и намалена видимост са най-вероятните причини за катастрофата с хеликоптер, при която загина легендата на американския баскетбол – 41-годишният Коби Брайънт, пише електронното издание на вестник „Ню Йорк пост“.

При катастрофата загинаха още 8 души, сред които и 13-годишната дъщеря на Коби Брайънт – Джиана.

Те са пътували в частен хеликоптер „Сикорски“, който изведнъж е загубил височина и се е разбил край Калабасас, северозападно от Лос Анджелис.

От полицейското управление на американския мегаполис съобщиха, че метеорологичните условия не са отговаряли на „стандартите за летене“ по времето, когато Брайънт е бил във въздуха заедно със своята дъщеря.

„Метеорологичната ситуация не отговаряше на минималните ни стандарти за летене. Мъглата беше толкова гъста, че не трябваше да се лети“, коментира говорителят на управлението Джош Рубенстийн.

Той добави, че разпоредбите предвиждат хеликоптерите на полицията да могат да бъдат използвани, когато има видимост от поне 2 мили (3,2 км).

Хиляди фенове се събраха пред залата на „Стейпълс Сентър“. Там Брайънт прекара 20-годишната си кариера в баскетболния отбор „Лос Анджелис Лейкърс“.

Брайънт има 5 титли на НБА. Участвал е 18 пъти и в Мача на звездите.


image0 (9K)