НАЙ-НОВИ:

Обявиха извънредно положение в Берлин

Наводнени пътища и сгради, блокирани магистрали, проливни дъждове с гръмотевични бури в Северна и Източна Германия.
В столицата Берлин беше обявено и извънредно положение заради лошото време. В централата на спасителните служби са постъпили над 700 сигнала за наводнени мазета и подземни паркинги и обаждания с молба за помощ, съобщиха агенциите.

[ad id=”225664″]

Един от най-натоварените пътища в Берлин – А100 е бил затворен с часове заради пороя. Спряно било и движението на влаковете по две линии на метрото, тъй като метростанциите и трасетата са били наводнени. Няма данни за пострадали обаче.

За наводнени къщи и улици са съобщавали и от източните провинции Бранденбург, Долна Саксония и Тюрингия, а също от Хановер и от по-малки градове в Северна Германия. В Потсдам под вода се оказали няколко главни улици, поради което се образуваха километрични задръствания.

image0 (9K)

Вeстник “Велт” съобщи, че в някои части на столицата са паднали валежи до 100 литра на кв. м, предаде БТА, цитирана от dir.bg
Метеоролозите прогнозират, че проливните дъждове в Берлин и района, както и в южните райони на Германия, ще продължат. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Ивайло Кенов забелязал на улицата, пред блока в който живее,…