НАЙ-НОВИ:

Общински детски съвет избират в Стара Загора

За трета поредна в Стара Загора ще работи Общински детски съвет. Сформирането на тазгодишния ще се състои на 20.11. 2019 г. , от 18:00 часа в залата на Младежки дом.

Представители на осем училища – XII ОУ “Стефан Караджа”, XI ОУ “Николай Лилиев” , СУ “Иван Вазов”, СУ “Васил Левски”, ОУ “Георги Райчев” , ОУ “Кирил Христов”, Спортно училище “Тодор Каблешков” и Второ основно училище “П. Р. Славейков”, са заявили своето участие. Екипите ще представят вижданията на децата на тема „Защо сме в Съвета на децата и какво искаме да се случи в нашия град”.
Общинският съвет на децата е форма на Центъра за подкрепа за личностно развитие към Община Стара Загора в направление „Гражданско и неформално образование”. Целта е насърчаване участието на децата във вземането на решения, които засягат тяхното бъдеще. Съветът, създаден през 2017 година, е допълнителна подкрепа на децата в сферата на гражданското образование, ориентирано към формиране на умения за решаване на проблеми, произтичащи от реални житейски ситуации. Чрез участието си в Общинския съвет, децата могат да развият и усъвършенстват своите личностни качества – инициативност, любознателност, трудолюбие, воля, упоритост, комуникативност, самостоятелност в усвояването на знания и работа в екип.
На форума ще бъде представена досегашната дейност на Съвета на децата от 2017 г. досега. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Мегаполисът Сидни потъна в гъста отровна мъгла, подхранвана от пушека…