Общинските съветници от ГЕРБ – Стара Загора и Емил Христов направиха дарения на Университетска болница „Проф. д-р Стоян Киркович”

Общинските съветници от ГЕРБ в Стара Загора дариха на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” 175 теста, сертифицирани за лабораторно изследване за коронавирус и други 80 теста за диагностициране на грип от типове А и В.

„И ние трябва да имаме своя дан в борбата с COVID-19. Надяваме се в рамките на следващата седмица да дарим също и 150 PCR теста за диагностициране на коронавирус на вирусологичната лаборатория, разкрита към болницата. Събрахме лични средства за това дарение” – съобщи ръководителят на групата на общинските съветници на ГЕРБ в местния парламент в Стара Загора Диян Димитров.
Други 100 PCR теста за диагностициране на коронавирус осигури, също с лични средства, Емил Христов, зам.-председател на 44-ото Народно събрание и общински ръководител на ГЕРБ в Стара Загора.

Тестовете също са за вирусологичната лаборатория в Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” – Стара Загора.


image0 (9K)