НАЙ-НОВИ:

Община Свищов отпуска 1000 лева еднократна помощ на трите жени

Община Свищов отпуска 1000 лева еднократна помощ на трите жени от къщата на ужасите за продукти и домакински принадлежности от първа необходимост.

[ad id=”225664″]

Агенция Социално подпомагане пък ще осигури на 65-годишната Пенка Стефанова и на дъщерите и Анжела и Стефка еднократни парични помощи, съобщава „Труд“.

Община Свищов, прокуратура, полиция и социалните служби продължават да работят по случая с двете сестри, за които се предполага, че от години живеят затворени в дома си. Към момента няма доказателства за извършено престъпление и принудителното им затваряне от майката.

Семейството обаче живее в изключителна мизерия, без елементарни битови условия и без никакви социални контакти. Въпреки това, двете сестри на 43 и 44 години и майка им, няма да бъдат изведени от дома им. По случая Районната прокуратура образува досъдебно производство и тепърва ще се установява, дали условията, при които живеят създават риск за живота и здравето им. Кметът на Свищов Генчо Генчев съобщи, че общината се ангажира да помогне с ремонт на къщата.

[ad id=”263680″]

„Твърденията за живота и поведението на трите жени са противоречиви. Едни съседи казват не са ги виждали, че не са излизали, а майката твърди, че дъщерите и са били в София и скоро са се прибрали в Свищов. Мисля, че сестрите са обсебени от майката по някакъв начин“, коментира градоначалникът на крайдунавския град.

Тепърва със семейството ще работят психолози и социални работници, тъй като майката отказва да приеме, че има сериозен проблем, с който, очевидно не може да се справи сама. Освен това трите жени отказват да напуснат жилището и да бъдат отведени в социално заведение. Междувременно в Свищов се заговори, че предприемач имал апетити към имота им и в негов интерес било фамилията да бъде изведена от жилището. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Главният прокурор Сотир Цацаров, със заповед, е поощрил с грамота…