Отменят се част от мерките в Стара Загора

Отменят се част от въведените допълнителни противоепидемични мерки в община Стара Загора

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров се отменят част въведените допълнителни противоепидемични мерки.
От 8 април (сряда) се възобновява дейността на Автогара – Стара Загора. Обслужването на междуселищните автобусни линии от общинската транспортна схема, изпълнявани от автогарата, се възстановява от 10 април (петък).
Движението на обществения транспорт до населените места на територията на общината, изпълнявано от „Тролейбусни и автобусни превози “ ЕООД, се възобновява на 9 април (четвъртък).
Отпада ограничението за разходката на домашни любимци в радиус от 250 /двеста и петдесет/ метра от постоянния или настоящ адрес на собственика.
Отменени са и мерките, свързани със събирането на повече от двама пълнолетни или групи от малолетни или непълнолетни, на открити обществени места.
Отпадат и въведените противоепидемични мерки за осъществяване на превенция и контрол на територията на квартал „Лозенец“.
Препис от Заповедта е връчен на кметове и кметски наместници на територията на общината, заместник-кметове, секретаря на Общинска администрация и директора на ОД МВР- Стара Загора за сведение.

Контрол по изпълнение на заповедта е възложен на секретаря на Община Стара Загора.


image0 (9K)