НАЙ-НОВИ:

Обезщетение за служител в командировка, починал докато прави любов

Френска компания е осъдена да заплати обезщетение на семейството на свой сътрудник, чието сърце е спряло по време на секс, докато е бил в командировка, съобщава ВВС.

Съдът в Париж обяви инцидента за нещастен случай по време на работа и съответно близките на покойния са в правото си да получат компенсация от работодателя.

Компанията се опитала да докаже, че нейният служител не е бил на работа, когато е решил да прекара времето си с жена, която срещнал за първи път. Въпреки това съдът постановил, че според френското законодателство, отговорност за всички травми и нещастни случаи по време на командировка носи работодателят.

Историята се е разиграла през 2013 г. Мъж на име Ксавие работи като инженер в компания TSO, която е доставчик на железопътни услуги и има офис близо до Париж. През 2013 г. той е починал по време на командировка вследствие на „извънбрачна връзка с абсолютно непознат човек”, както са описали случая от компанията.

Държавната застрахователна компания определила смъртта на Ксавие за нещастен случай на работното му място, което означавало, че компенсацията трябва да бъде изплатена от работодателя. Според застрахователите, по време на командировка компанията носи отговорност за своя сътрудник, даже ако в този момент той не работи, а се занимава с обикновени битови задачи.

Застрахователната компания заяви, че сексът по време на командировка е точно такова занимание, както душа или вечерята. Компания TSO изрази възмущението си от това решение и го оспори в съда. Апелативният съд в Париж зае страната на застрахователя. „По време на командировка на служителя се полага социална защита за целия период, независимо от обстоятелствата”, гласи заключението на съда. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Земетресение от 5,9 по Рихтер разтърси бреговете на Индонезия, съобщи…