НАЙ-НОВИ:

Няма официална информация, че “Турски поток” ще мине през България

“Българското правителство не е получило официална информация от „Газпром“ за евентуалното преминаване на газопровода Турски поток през страната ни.” Това стана ясно от думите на енергийния министър Теменужка Петкова.

Изказването й беше по повод публикация в руския вестник “Комерсант”, според която “Газпром” е определил окончателно трасето на втората тръба през България, Сърбия, Унгария и Словакия, съобщи БНТ.

“Ние сме готови за реализацията на такъв един проект, разбира се, при стриктно спазване на европейското законодателство. Още повече, че разговори по този въпрос бяха водени на най-високо ниво при посещението на премиера Борисов и срещата му с президента Путин. Всички вие знаете, още тогава се коментираше тази тема. Ние сме готови реализацията на един такъв проект, но разбира се трябва да изчакаме официалната информация от страна на “Газпром”. За България е изключително важно да запази своето стратегическо място на газовата карта на Европа”, коментира Петкова. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
Вчера обраха апартамента на старозагорец на ул. "Стефан Караджа". Най-ценна…