НАЙ-НОВИ:

Нов британски закон заплашва с депортиране и българите, извършили дребни провинения

Граждани на страни от Европейския съюз, сред които и България, вече ще бъдат депортирани от Обединеното кралство и за дребни провинения. Това гласи нов британски закон за имиграцията, информира кореспондент на БНР на Острова. Той се позовава на британски експерт по въпросите на имиграцията:

“Адвокат Колин Йео е цитиран днес от вестник “Индипендънт” да казва, че по новата схема и дребните нарушители на закона са застрашени от депортиране, дори и да са получили право на престой в страната”.

Досегашните правила за депортиране на чужденци гласят, че това може да стане, само ако те представляват заплаха за Обединеното кралство. Новият закон обаче предвижда и извършителите на по-дребни провинения да бъдат гонени от Великобритания. От страната ще бъдат депортирани дори джебчиите и крадците в магазини. Това засяга в пълна сила всички български граждани, пребиваващи в момента в Обединеното кралство.

Адвокат Колин Йео коментира, че крайната мярка засяга дори граждани на страните от ЕС (включително България), които са родени във Великобритания или са пристигнали там като малки деца, но по някаква причина не са получили британско гражданство.

 

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Дъщерята на Димитър Ковачев – Фънки, става част от новия…