НАЙ-НОВИ:

Новото шоу на Дони разбуни духовете и той се извини в социалната мрежа

Новото шоу на БНТ “Събота вечер с Дони” разбуни духовете, провокирайки обвинения в хомофобия. Това се случи едва след второто му излъчване.

Причината са закачките, които си разменят водещият и неговият събеседник – роботът Питагор, свързани с предпочитанията на хората към единия или другия пол, пише “Стандарт”.

Вследствие на това, няколко правозащитни организации надигнаха глас и написаха протестно писмо до директора на БНТ – Емил Кошлуков, с което искат шоуто “да преосмисли ценностите си или да бъде свалено от екран”.

В отговор на това самият Дони Векилов написа пост в своя Facebook профил.

“Днес предложих на БНТ да спра “Събота вечер с Дони” в този му вид. Използвам случая да се извиня на засегнатите, а именно правозащитни организации, обвиняващи ме в хомофобия. Имам много приятели с такава ориентация, които не се обидиха и дори се забавляваха с тези шеги. Тъй като съм спечелил конкурс и съм длъжен да предложа нова концепция, отговаряща на дефиницията на конкурса, ще помисля и вероятно предложението ще е изцяло за музикално предаване. От сърце благодаря на добронамерените и също още веднъж от цялото си сърце поднасям извиненията си на засегнатите!” Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Овен Избягвайте нововъведенията и предпочетете старите и проверени способи за…