НАЙ-НОВИ:

Новини за акцията на ДАНС в ДАИ-Пловдив

ДАНС удари Държавна агенция “Автомобилна администрация” в Пловдив. От мястото са иззети три големи кашона с документи, твърдят работещи в сградата.

По непотвърдена информация за разпит са отведени служителите от цял отдел, съобщава Марица бг.

Проверка установи, че служители от ръководството на ДАИ не бяха на работните си места, а подчинените им не знаеха къде са. Вратите на отдела, който издава лицензи за транспортни фирми бяха затворени.

 „Не знаем кой ще ни издаде документите. Би трябвало да работят, но няма. Не знаем защо“, обясниха хора, които бяха дошли да си получат лиценза. Главните инспектори в Агенцията отричат да има задържани, както и да са разбрали за акцията на качулките.  По непотвърдена информация става дума за корупционна схема на таксиметрови компании, за които са съдействали от ДАИ.

Преди половин година Окръжна прокуратура и Икономическа полиция проведоха мащабна акция в Пловдив.   Тогава бяха блокирани офисите на четирите от най-големите превозвачи в града. Бяха обискирани “Рин Транс”, “Легия Груп”, “Бали Груп” и “Макс -76”.

Причината: таксиметровите услуги се водеха на името на хора бушони и по този начин се укриваха данъци.  Началникът на ДАИ – Пловдив Иван Въчков е в болнични от шест месеца, а временно изпълняващ длъжността е Анна Генова. Мобилният ѝ телефон е изключен.

Акцията е започнала малко преди 9 сутринта, а в сградата нахлули 5 униформени служители и поне още толкова цивилни, казват работниците в околността. Те отцепили етажа, на които се помещава ДАИ – Пловдив, и връщали гражданите. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Европейският съюз отправи призив до президента на САЩ Доналд Тръмп -…