НАЙ-НОВИ:

Нова измама: Поръчваш предпазна маска – получаваш опаковка от кафе

Нова измама с предпазни маски се разпространява в интернет покрай истерията с коронавируса. Първата жертва e семейство от Созопол, разказва репортаж на Нова ТВ.

След като обиколили редица аптеки, хората поръчали онлайн четири кутии, за които платили 134 лева. Когато отворили пакета установили, че вместо 400 предпазни маски, той е пълен с празни опаковки от кафе и пластмасови закачалки. Оказа се, че по схемата има измамени и десетки други хора в цялата страна. В капана на мошениците попадна и жена от Пловдив.

Нечувано! Защо ни съветват да си правим маски от парцали?

„Обявата беше пусната от жена на име Роза Димитрова. Свързах се с нея. Тя веднага ми отговори. В събота получих смс от куриерската фирма. Взех я, но я отворих чак у дома. Тогава видях, че съм получила една торба с боклуци, а не маски. Свързах се отново с куриерската фирма. От там ми казаха, че могат да спрат наложения платеж, но им трябва номер на жалба, подадена в съответното районно управление. Така и направих. Обещах ми, че в най-скоро време ще се свържат с мен. Потърсих и жената, но тя ме блокира, а после изтри профила си. По-късно открихме още профили със същата снимка, но с различни имена”, разказа в ефира на „Здравей, България” потърпевшата Теодора Гешева.

Пред камерите на НОВА за измамата разказа още едно семейство. „Една кутия с маски достига вече над 200 лв. Съпругата ми намери обява, в която цената за кутия беше 37 лв. Това е подигравка със страха на хората”, обясниха пострадалите.

От полицията предупреждават при поръчка от интернет задължително да изискваме опцията за преглед и тест. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Разни шефове на кризисни щабове и здравни инспектори най-безочливо ни…