Новак Джокович стана сумист!

Световният №1 Новак Джокович e в Токио за своето първо участие на Rakuten Japan Open Tennis Championships. Той се потопи изцяло в местната култура и посети Ryogoku Edo-Noren, място с ресторанти, което разполага с дохио.

Ноле не само получи възможността да гледа пенсионирали се професионални сумо бойци по време на “кейко” или сутрешната им тренировка, но и сам стъпи на дохиото, за да научи някои основни хватки.

“Това е страхотно изживяване. Никога преди не съм опитвал нещо подобно. Това е един от най-популярните спортове в Япония, заяви Джокович. – В разговор с баща ми вчера по телефона му казах, че ще имам възможност да се срещна със сумисти. Двамата с него си припомнихре как преди много години у дома гледахме и подкрепяхме Акебоно, който стигна до ранг “йокозуна”.”

Междувременно, Новак Джокович се завърна на корта за първи път след US Open с поражение. В мач от първи кръг на двойки в Токио той и неговият сънародник Филип Крайнович отстъпиха на опитната двойка Мате Павич и Бруно Соареш след 2:6, 6:4, 3:10.


image0 (9K)