НАЙ-НОВИ:

Нобеловата награда за медицина получават двама учени, постигнали са напредък в борбата с рака

Джеймс Алисън от САЩ и японецът Тасуко Хонджо печелят Нобеловата награда за медицина или физиология за тази година. Те получават най-престижното отличие в областта на науката заради откритията им, които са довели до нов подход в стимулирането на имунната система срещу раковите заболявания.

[ad id=”225664″]

Алисън и Хонджо са показали как различни стратегии за “освобождаване” на спирачките на имунната система могат да бъдат използвани, така че тя да атакува раковите клетки. Двамата поотделно са изучавали протеини, които блокират имунната система. Те са изследвали как тези протеини могат да бъдат освободени, така че имунната система да бъде активирана срещу туморите.

Според Нобеловия комитет подходът на двамата учени е изцяло нов и ще помогне за справянето с “едно от най-големите предизвикателства пред здравето на човечеството“.

[ad id=”263680″]

Наградата за медицина е първата при ежегодното връчване на Нобеловите призове. Следват я тези за физика, химия, литература, мир и литература. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Общинските съветници от ГЕРБ в Чирпан ще предложат централният булевард…