НАЙ-НОВИ:

НКИЗ и посолството на Китайската Народна Република с обща инициатива

Между НКИЗ и посолството на Китайската Народна Република стартира инициатива за сътрудничество в областта на индустриалните зони.

Това стана ясно след работна среща между Антоанета Барес, изпълнителен директор на НКИЗ ЕАД, и Уан Сюекун, съветник по икономическите въпроси към дипломатическата мисия.

Двамата се договориха да бъде използван опита на България и Китай в развитието на индустриални зони с цел оптимизиране на резултатите по привличане на чуждестранни инвестиции във всяка страна. В хода на разговора стана ясно, че към посолството се обръщат китайски компании, които имат интерес да развиват своя бизнес в България. Г-н Уан поиска съдействие от г-жа Барес, която от своя страна изрази готовност при запознаване с конкретните случаи да предложи подходящи локации за инвестиционните проекти на компаниите.
И двете страни ще положат съвместни усилия за намиране на подходящи области за сътрудничество. Потвърдено бе становището, че за успешното излизане на една компания на нови пазари, ключов момент е да започне от по-малък проект, който да развие във времето.
Г-жа Барес отправи покана към г-н Уан да посети най-мащабния проект, който развива НКИЗ ЕАД – Икономическа зона София-Божурище. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
НАП разследва бившия премиер Иван Костов, разкри самият той в…