НАЙ-НОВИ:

Нинова вика Станишев и Йончева всеки месец на отчет пред ИБ на БСП

Отсега нататък избраните от БСП евродепутати всеки първи вторник от месеца ще присъстват на заседанието на Изпълнителното бюро, на което ще отчитат свършеното през изминалия месец и ще представят плана си за работа, който трябва да се одобри и съгласува с ИБ. Става дума за координация с ръководството на партията на всички текстове за резолюции, планирани проекти, мероприятия (конференции, семинари, обучения), инициативи, дейности, важни гласувания, официални връзки с други групи и организации.

Това наред с избрания състав на ИБ на БСП е най-важното политическо решение, което прие на първото си заседание след конгреса Националният съвет на БСП.

Такава координация с евродепутатите си прави всяка друга системна партия в България. За съжаление евродепутатите на БСП есто провеждат дейност в Брюксел против решенията на ръководстното на партията.

Решението на Националния съвет на БСП идва след проявеното своеволие от Станишев и Йончева във връзка с прокарването на Истанбулската конвенция и ОМО “Илинден” в последната резолюция на ЕС, която критикува управлението на Борисов.

Националният съвет на БСП оцени като вредно това поведение на Станишев и Нинова както за партията, така и за държавата.

В специална резолюция на НС на БСП се казва, че се “оценява като вредно споменаването на ОМО „Илинден” и определя като неприемливи призивите за ратификация на Истанбулската конвенция”.

Провежданата от евродепутатите политика следва да е в унисон с националната политика на БСП и да е тясно координирана и одобрявана от ръководните органи на партията, подчертава националното ръководство на столетницата.

Това означава, че лидерът на партията Нинова успя не само да парира дирижираната от Станишев атака срещу партията и България, но и да овладее групата на евродепутатите, които БСП изпрати в Брюксел и която в момента се намира под въздействието на Станишев в прокарването на вредните неолиберални политики.

Социалистите от ръководството на партията са убедени, че бившият премиер използва евродепутатите и чрез механизмите на евроинституциите, които познава добре, успя да прокара текстове в резолюцията на Европарламента, с които да удари партията си и нейния председател.

Според Овчаров Станишев води лична вендета срещу Нинова, която минава всички граници. Острие на тази вендета била Елена Йончева, която от месец хвърляла всякакви обвинения срещу Нинова, някои от които нямали връзка със здравия разум.

И Станишев, и Йончева прекрасно знаят, че БСП и българското общество категорично не приемат Истанбулската конвенция и признаването на македонско малцинство у нас, но нарочно набутаха тези текстове в резолюцията на ЕП и взривиха обществото в България, за да се стовари върху БСП негативната реакция.

Така поставиха социалистическата партия, която се бори със зъби и нокти за националния интерес, в неловка ситуация.

Нинова пое удара и успя да го парира. Първо, тя заяви, че няма да отстъпи от досегашната позиция на БСП срещу Истанбулската конвенция и няма да допусне регистрация на сепаратистката ОМО “Илинден”.

Ден след това Националният съвет прие документ, в който категорично заяви, че темите с Истанбулската конвенция и ОМО „Илинден“ са противоконституционии, вредни и нямат място в резолюцията на ЕП за корупцията на управлението в България.

С тази декларация колективният орган на партията много ясно се противопостави на действията на „Станишев-Йончева“ като противокоституционни, деструктивни, самоволни и в разрез с предишни
решения на НС от 2018 години, които са против Истанбулската конвенция и джендър идеологията.

Така социалистическата партия даде организиран и категоричен отпор на опитите за сриването ѝ в услуга на лобистки и бизнес интереси в контекста на предстоящите парламентарни избори.

Епицентър

 

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
В понеделник организирайте добре работата си за цялата седмица. Обърнете…