Нинова оттегли оставката си! Залата я аплодира (видео)

Лидерът на БСП Корнелия Нинова оттегли оставката си на заседанието на 49-я й конгрес.

Залата избухна в аплодисменти.

„Няма да внеса оставката си на 49-тия конгрес“, обяви Корнелия Нинова.

На прага сме на криза с неизвестен край. Поводът за нея съм аз. Подаването на оставката ми е осъзнато и премислено решение. Моята представа за морал и достойнство в политиката не ми позволи да се крия зад колективна отговорност“, каза водачът на БСП.

„Стига! Измъчихме хората си. Направих равносметка и реших да отстъпя. Нека партията избере по-добрия и да работим заедно за общия успех“.

Корнелия Нинова с огорчение сподели, че са започнали атаки срещу нея и семейството й.

https://www.facebook.com/korneliyaninova/videos/2087487791357621/

„Отворих кутията на Пандора. За две седмици видях как всички пороци на Прехода, на бизнес интереси, на подмяна, на натиска и парите, срещу които се борим в държавата, мощно нахлуха в БСП“, заяви Корнелия Нинова. Политически и икономически лобита правели опит за смяна на председател на БСП и овладяване на партията. Тя се обърна към тях: „Наиграхте се, затворете си портфейлите, господа. БСП не е стока, не се продава, тя е кауза. Зад нея стоим стотици хиляди, които не се търгуваме“.

„Не съм умряла. Не се оттеглям от ръководството“, обяви изненадващо Нинова.

Тя допусна, че това ще й струва много. Въпреки това нямало да предаде партията преди местните избори.

„Още не сте се произнесли, но другари се самоиздигат за председатели вече. Други вече без да са издигнати се считат за такива и раздават кабинети на „Позитано“, коментира Нинова.

„Трети ме пратиха в миналото и даже приживе ми отредиха място в историята“, посочи Корнелия Нинова.

„Другари, които тези дни се събирате по ресторанти, кабинети, бизнес офиси и се сговаряхте, карахте как да разделите наследството след Корнелия Нинова да ви кажа: още не съм умряла и наследството ми не е открито. Чакайте, не бързайте, ще имате възможност, но не сега, не веднага и не тук на този конгрес“, подчерта Нинова и заяви: „Предпазвам партията от хаос в навечерието на местните избори!“

„Ако се ръководех от егото си, пред вас щеше да стои председател на Народното събрание“, каза още Нинова.

 Аз имам много трески за дялане. Не познавам задна скорост, липсва ми гъвкавост. Като танк съм, както каза Стефан Данаилов, но никога не съм пренебрегнала колективните органи на партията.

Точка първа от дневния ред – констатиране на оставката ми, се оттегля, защото няма такава, каза Корнелия Нинова.

Залата избухна в аплодисменти. Делегатите станаха на крака с изключение на малка група от вътрешната опозизия, която запази мълчание.

Корнелия Нинова пое отговорността за загубата на европейските избори и подаде оставка на заседание на Националния съвет на БСП на 28 май 2019 г.


image0 (9K)