Нинова: Не ми се струва, че президентът Радев загрява за своя партия

„Не ми се струва, че президентът Румен Радев загрява за своя партия“. Това заяви в предаването „Денят започва“ с Георги Любенов по БНТ председателят на БСП Корнелия Нинова. На въпроса кой може да загуби, ако Румен Радев създаде партия, тя отговори, че това няма да е удар за БСП, а по-скоро алтернатива на ГЕРБ.

Относно сваленото доверие на президента към правителството, Нинова заяви, че това е резултат от последователната политика на Румен Радев. „Струва ми се като поредната стъпка от неговото последователно поведение преди да бъде избран. Аз съм била до него през целия месец на предизборната кампания и знам всяка дума, която той е казал и обещал. Снемането на доверието от правителството е тежка, силна стъпка, но това е градация“, заяви в предаването Корнелия Нинова.

„Ние искаме оставката на правителството, подкрепяме президента Радев, имаме си собствена партийна програма и я следваме. Наша група участва във всички протести пред Народното събрание и в страната, и ще засилим това присъствие“, каза лидерът на БСП.

Корнелия Нинова добави, че не е съгласна с оценките и внушенията, че БСП губи всички избори през последните години. „Спечелихме президентските избори, увеличихме броя на евродепутатите си. Убедено твърдя, че това е пътят и не трябва да променяме курса“, посочи тя.

Председателят на БСП коментира и действията на новия главен прокурор Иван Гешев: „Г-н Гешев е много активен, това заслужава да се отбележи. Ще съдим тази активност по резултатите, които трябва да са осъдителни присъди. Когато видим този резултат, тогава вече може да кажем, че България е различна“.

По повод забраната към съдия Андон Миталов да посещава САЩ заради корупция, Нинова коментира, че няма достатъчни основания за това. По думите й, някой е корумпиран, ако е получил облага, за да вземе някакво решение.

„Фактът със съдия Миталов е недостатъчен – така че твърдението, че той е корумпиран, защото е пуснал Николай Малинов да получи награда от президента Путин, е юридическо невярно и не звучи убедително“, обясни лидерът на БСП.

„Унизително е отвън да се посочват случаи на корупция, а българските институции да не са реагирали. От друга страна обаче, от Министерството на правосъдието толкова се разбързаха, че поискаха и предсрочното отстраняване на съдия Миталов, което е малко прекалено. Нека първо се докаже вината му“, заяви още Корнелия Нинова пред БНТ.

ГЛАСОВЕ


image0 (9K)