НАЙ-НОВИ:

Нинова: ДПС убиха с един куршум два заека – и ГЕРБ, и патриотите

“Ние няма да крепим кворума управляващите, за да съществува правителството на Бойко Борисов и да продължава да води държавата към дъното”, зарече се председателят на БСП

[ad id=”225664″]

Последните два месеца се белязани от нестабилност на управляващата коалиция – с битки за власт вътре в “Обединени патриоти” (ОП), между ОП и ГЕРБ и между лобитата в ГЕРБ. Те вече стават видими с обвиненията в лобизъм между Сидеров и Симеонов и репликите между Цветанов и Бъчварова, и противопоставянето Борисов – Цветанов за оставките на министри. ГЕРБ предизвикаха и война между институциите, нападайки постоянно президента Радев. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на заседанието на НС на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.

Тя отбеляза, че се увеличават националните и местни протести – от майките на деца с увреждания, до пътища. Председателят на БСП подчерта, че хората са несигурни.

“Парламентарното мнозинство се клати. Два дни поред управляващите не можаха да съберат необходимото мнозинство от 121 човека, за да започне работа Народното събрание. Ние няма да крепим кворума им, за да съществува правителството на Бойко Борисов и да продължава да води държавата към дъното. Но от петък, имаме абсолютно нова политическа ситуация. ДПС убиха с един куршум два заека – и ГЕРБ, и ОП. Показаха на ГЕРБ кой кара влака и занулиха патриотите. Брилянтен ход. Ние не се регистрирахме за кворум. Първият път ДПС също. Изправени пред заплахата парламентът да бъде блокиран, правителството да падне и да загубят топлите си местенца и пари, ГЕРБ се предадоха на ДПС и изпълниха условието им – да оттеглят закона за местното управление. Вчера условието беше този закон. А следващите условия? С този ход ДПС изтриха патриотите от политическата карта”, коментира новата ситуация Корнелия Нинова.

Тя припомни твърдението на ОП преди няколко месеца: “Ако има някаква заплаха за България, това е връщането на ДПС на власт. ДПС не може да се примири с факта, че ги отстранихме от властта, и то завинаги”.

[ad id=”263680″]

image1 (9K)

Нинова каза, че в петък се е видяло, че не само не са ги отстранили, а в името на това патриотите да останат във властта, са легнали на килимчето пред ДПС.

“Нека се знае – ДПС управлява ГЕРБ, а “Патриотите” са щастливи от това, защото великодушно им се подхвърлят трохи от държавната трапеза. У управялващите няма принципи, няма идеологии, няма програма. Ето затова сме призвани да бъдем алтернатива на статуквото. Ако искахме власт на всяка цена, сега и ние можехме да се сговаряме за постове и пари. Не искаме това. Искаме смяна на модела и затова сме различни”, заключи лидерът на БСП. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
БСП ще обикаля страната до края на годината, за да…