НАЙ-НОВИ:

Нинова: В здравеопазването има достатъчно пари, но те се крадат

Лидерът на БСП добави, че досега доплащането е ставало нерегламентирано и “под масата”, а сега се узаконява

[ad id=”225664″]

“В реформата в здравеопазването не одобряваме това, че от хората ще се изисква да внасят допълнително пари под формата на здравна застраховка, а ще получават същата услуга с ниско качество и няма да имат достъп до болници”.

Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред журналисти. Тя добави, че досега доплащането е ставало нерегламентирано и “под масата”, а сега се узаконява.

“Няма как да се искат повече пари от хората, без да се подобри здравната услуга. В здравеопазването има достатъчно пари, но те се източват, крадат се и няма контрол”, категорична бе Нинова. Тя припомни, че не са върнати онези 1.5 млрд.лв., които Дянков прибра от НЗОК и вкара в бюджета.

[ad id=”263680″]

“Във “Визия за България” предлагаме коренно различен модел на здравеопазване в много голяма конкретика и ще изложим тези наши аргументи по време на вота на недоверие. От днес започваме да работим по мотивите за него и ще покажем алтернативата”, заяви председателят на БСП. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Представители на организациите на протестиращите майки на деца с увреждания…