НАЙ-НОВИ:

Нинова: Аз съм алтернативата на Борисов в областта на политиките!

“Ако управляваше БСП, щеше да е различно: финансирането да върви с промяна в моделите”, категорична е тя

“Аз съм алтернативата на Бойко Борисов в областта на политиките.” Така отговори в интервю по Дарик лидерът на БСП Корнелия Нинова на въпрос дали иска да бъде министър-председател.

Нинова коментира искането на прокуратурата за снемането на депутатския имунитет на Елена Йончева, като нарече странни обвиненията за пране на пари. Според нея Йончева разполага с документи, които водят до изводи за корупция свързани с трасето на пътя, където стана катастрофата край Своге и попита защо властите са проспали тази цялата документация.

Соцлидерът попита още как строители ще попречат на депутати от БСП да влизат в НС във връзка с искането на социалистическата партия да се направят проверки за строителството на пътища и допълни, че Строителната камара е поставила искането да не се извършват такива проверки.

На въпрос дали Елена Йончева ще бъде номинирана за евродепутат, Нинова каза, че за подобен разговор е рано.

Пактът за миграция на ООН бе също тема на интервюто. Нинова посочи, че в него има текстове, които категорично не могат да бъдат приети. Като пример даде заложеното в документа, че се изравняват статутите на имигрантите бягащи от войни и икономическите имигранти.

Нинова критикува промените в местни данъци за автомобилите и посочи, че е посъветвала кметовете на БСП да се придържат към най-ниските ставки за данъците.

„Ако управляваше БСП, щеше да е различно: финансирането да върви с промяна в моделите“, категорична бе Нинова. „Не просто наливане на пари, а даване на пари с ефект, който да стигне до хората“, допълни тя.

Корнелия Нинова съобщи, че телевизията на БСП ще тръгне до края на годината. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Граждани на Русе излязоха на протестен автопоход, 30 години след…