НАЙ-НОВИ:

Малинов в разсекретената докладна: България е колония на САЩ, а Западът презира българите

Водени от интереса на българските граждани да бъдат информирани за действията на правоохранителните органи, Пресцентърът на Прокуратурата на Република България публикува част от писмения доказателствен материал, събран в хода на разследването срещу Николай Малинов (обвиняем по чл. 105, ал. 1, предложение II от НК). Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Данните са само част от иззетите материали и се публикуват с разрешението на наблюдаващия прокурор.

Те ще бъдат представени в пълнота пред съда, когато досъдебното производство приключи.

Ето какво пише Малинов в докладната записка, чийто обем е 4 страници плюс още 6 страници приложения.

От предоставения текст не става ясно до кого е адресирана докладната:

“Днес България представлява колония на САЩ. В същото време неоосманска Турция завоюва позиция след позиция, а Западът гледа с презрение на българите. Това презрение и даже ненавист произтича от факта, че българското самосъзнание остава славянско, православно и русофилско, пише Малинов в докладната си.

“В България съществува очевиден политически парадокс. Той се състои в следното: 80% от българите се самоопределят като русофили, а управлението на страната в продължение на четвърт век се намира във васално подчинение на Вашинжгтон и Брюксел”, пише още в документа.

Основната цел е геополитическата преориентация на България на основата на православието, славянската култура и традиции, които неизменно ни обединяват с Русия, пише Малинов.

Отчитайки спецификата на противопоставянето на Запада на Русия, изразяващо се в хибриден модел на противодействие, ние концентрираме усилията си в пет основни направления:

1. Дейност в неправителствения сектор посредством “Национално движение Русофили”,

2. Създаване и поддръжка на интернет сайтове,

3. Създаване на влиятелен аналитичен център (“тинк-танк”),

4. Създаване на собствена телевизия,

5. Създаване на профилирана русофилска партия, която ще позволи постепенното прерастване на “Национално движение Русофили” в масова електорална сила.

По-нататък Малинов предлага да бъде осъществен “сериозен пробив в националното информационно пространство посредством създаването на влиятелна телевизия и информационна агенция”. Предлага се да бъде купена и компанията “Виваком” със съдействието на “Внешторгбанк”, както и преприятията от ВПК “Дунарит” и “Авионамс”.

В прессъобщението на прокуратурата е заличена информацията, увреждаща права и интереси, както и лични данни на трети лица. Защитата на националния интерес е позиция, която Прокуратурата на Република България ще следва във всичките си действия.

Разследването е започнало от оперативно дело в Държавна агенция „Национална сигурност“. Извършените действия по разследването (претърсване, изземване, личен обиск) са след предварително разрешение от Специализирания Наказателен съд.

На опитите за компрометиране на действията на правоохранителните органи, ПРБ ще отговаря с публичност и прозрачност, при спазване на презумпцията за невиновност и законовите права на гражданите.

Процесуално-следствените действия продължават.

Документа, наречен “Докладна записка”, можете да прочетете ТУК Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Резки рокади в Програма "Хоризонт" на БНР предприе новото ръководство…