НАЙ-НОВИ:

Не спете при децата си!

Педиатрите спорят отдавна може ли родителите да спят в едно легло с малките си деца. Последното изследване на американски учени от Университета в Алабама поставя точка на този спор.

[ad id=”225664″]

Подобна практика е свързана с детската смъртност от удушване до една година, коментират специалистите. И отбелязват, че през последните години има ръст на детската смъртност в тази възрастова група. Най-много смъртни случаи имало, когато бебето се намира в леглото.

Родителите много често не спазват правилата за спане, смятат специалистите. Според препоръките на лекарите децата трябва да си лягат без меки играчки, меки завивки, възглавници и други такива предмети, които могат да провокират задушаване. Матракът в детското легло трябва да е умерено твърд, а креватчето да е долепено до стената. За идеална поза за спане се смята лягането на гръб.

[ad id=”236993″]

По ясни причини в родителското легло детето трудно може да бъде предпазено от задушаване. Лекарите настояват бебето да спи в отделно от родителите в легло. И това се отнася не само за нощния сън, а и за случаите, когато родителите случайно заспиват заедно с детето.

[ad id=”236999″]

Тази практика е най-опасна за децата под 4 месеца и недоносените бебета с недостатъчно тегло, особено ако по време или след бременността бебето се сблъсква с цигарен дим. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
"Обикновено на правителствата се дават по 100 дни, а на…