Не посягайте към тези храни на вечеря!

Вечерята е важно хранене, към което трябва да подходите разумно. Не всички продукти могат да бъдат включени във вашето хранене вечер, защото те могат не само да повлияят зле на фигурата ви, но и да навредят на здравето ви като цяло.

Солта, захарта и спиртните напитки задържат течности в тялото, така че не е изненадващо, че вечеряйки солена риба с картофи и салата, заедно с майонеза, а ако и пиете чаша бира или друга алкохолна напитка и хапнете десерт, лицето и крайниците ви ще се подуят.

Какво не трябва да ядете на вечеря:

Десерти, сладкиши, шоколад. По принцип всичко, което съдържа рафинирана захар. Ако наистина искате нещо сладко толкова много, тогава изяжте чаена лъжичка мед вместо десерт, поне няма да задържа течност в тялото, а ще ви е от полза.

Туршии, колбаси, чипс, осолени и пушени продукти, сосове и т.н. Всички храни и ястия, в които има сол, особено тези, в които не знаете колко сол е добавена, са строго забранени за вечеря, в противен случай не може да се избегне подуване.

Диетолозите препоръчват сами да приготвите ястия за вечерно хранене, за да можете да контролирате колко и кои съставки добавяте. В този случай сутрин няма да имате подуване и ще усетите, че сте започнали да спите по-добре.

zdrave.to


image0 (9K)