Не вярвате? Компрес от картофени обелки прави чудеса!

Този компрес ще ви помогне да се справите с първите признаци на разширени вени. Компрес от картофени обелки – може ли да помогне при разширени вени? Оказва се, че картофите са ценен продукт при домашна грижа за краката.

[ad id=“225664″]

Да се извърши процедурата е извънредно лесно. Ако сте планирали да готвите картофи за вечеря, просто не бързайте да изхвърляте картофените обелки! Компрес с картофени обелки, направен през нощта подобрява кръвообращението и облекчава умората и премахва отоците на краката.

В допълнение, кожата става особено мека, а мазолите изчезват. Не е ли това истинско чудо?
Компрес с картофени обелки помага при разширени вени – начален стадий. Как да го направите?
Сами се досещате, че този компрес се прилага доста лесно.
Нужни са ви само картофени обелки, найлон и подходяща кърпа, с която да увиете крака.

[ad id=“237001″]

Как се прави?
1. За да приготвите този прост компрес при разширени вени трябва да имате около една шепа картофени обелки. Достатъчно е да ги сварите за около 10-20 минути в обикновена вода.
2. Преди да приложите компреса бихте могли да накиснете краката във водата, в която сте варили картофите. Това е добър начин да си помогнете, ако краката ви болят или са уморени.
3. Нанесете картофените обелки върху болезнения участък от крака. Увийте добре с найлона и парчето плат или бинт – каквото имате под ръка. Компресът може да се държи в продължение на няколко часа, а може да се остави цяла нощ, което е много удобно.
4. След отстраняване на лапата на сутринта, измийте краката си с хладка вода и сапун и нанесете овлажняващ крем.

[ad id=“238430″]
Компресирането с картофени обелки е много полезно за пациенти с венозни проблеми, особено такива, които имат болки при разширени вени. Може би това е един от най-евтините начини да облекчите положението. Използва се ежедневно и няма никакви противопоказания! Също така се препоръчва да да се натъкват краката със суров картоф.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ В в  САЙТА  ZDRAVE.TO


image0 (9K)