НАЙ-НОВИ:

Незабравим празник си направи село Люляк

На храмовия празник на църквата в с. Люляк – “Света Петка”, бяха осветени три нови икони, дар от : Петра, Иванка и Мариана Мечеви -икона на Света Петка Тракийска, Милен Милев -икона на Свети Архангел Михаил, Тракийско дружество “Одринска епопея” – икона на Свети Георги ПОбедоносец.

Освети ги отец Иван Катранджиев.  Художник- иконописец е Радостина Павлова.

l-1_resized

Общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Стара Загора пък се включи с дарение за изработването и поставянето на паметна плоча на Захарий Стоянов в село Люляк. Жителите на селото се преклониха пред историко-социалното дело на Стоянов, който по времето на Старозагорското въстание е преминал през Нова махала, днес село Люляк. В своя труд „Записки по българските въстания“ подробно е разказал за срещата си с хората от селото. С поставянето на барелефа, жителите на Люляк изразиха благодарността си към завещанието на учителя, поета и революционер. Поставянето на паметна плоча-барелеф на Захари Стоянов в село Люляк е идея на Инициативен комитет с председател Тонка Папачева, подкрепена от Общински съвет Стара Загора, отдел “Култура”, РИМ Стара Загора и музея “Захари Стоянов в гр. Русе. Скулпторът е Никола Джамбазов от Люляк.

Гости на празника бяха зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова и председателя на Общински съвет, Стара Загора Емил Христов.

 

l-5_resized l-3_resized

 

 

В организацията на празника взеха участие църковното настоятелство и не малка част от живеещите в селото, предвождани от две прекрасни дами – Веселина Милева и Тонка Папачева. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
Поради подмяна на водопровод до 20 часа се спира водоподаването…