На магистрала „Тракия“ много шофьори сами катастрофират в отсечката между Стара Загора и Сливен

В отсечката между Стара Загора и Сливен на магистрала „Тракия“ има най-много катастрофи, при които шофьори на автомобили претърпяват пътен инцидент, в който не участват други моторни превозни средства.

„Може би поради заспиване, умора, отвличане на вниманието има множество самокатастрофирали автомобили или такива, за които няма основателни причини да претърпят пътен инцидент в този участък“, обясни пред „Дарик“ директорът на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Георги Златев. Той призова шофьорите, когато се почувстват уморени, да спират, да се освежат, а когато се почувстват по-добре, отново да се включат в движението.

Представителят на Агенция „Пътна инфраструктура“ припомни, че през миналата година бяха направени ремонти по магистрала „Тракия“ за облекчаване на трафика. През тази година няма планови ремонти и целия аутобан от София до Бургас е отворен за движение.

Тази година магистрала „Хемус“ е по-натоварената с ремонти, каза инж. Златев. Ремонтира се виадуктът „Елешница“, като там в петък има две ленти в посока от София към Варна, а в неделя две ленти в посока към столицата.


image0 (9K)