НАЙ-НОВИ:

На магистрала “Тракия” много шофьори сами катастрофират в отсечката между Стара Загора и Сливен

В отсечката между Стара Загора и Сливен на магистрала “Тракия” има най-много катастрофи, при които шофьори на автомобили претърпяват пътен инцидент, в който не участват други моторни превозни средства.

“Може би поради заспиване, умора, отвличане на вниманието има множество самокатастрофирали автомобили или такива, за които няма основателни причини да претърпят пътен инцидент в този участък”, обясни пред “Дарик” директорът на дирекция “Поддържане на пътната инфраструктура” в Агенция “Пътна инфраструктура” инж. Георги Златев. Той призова шофьорите, когато се почувстват уморени, да спират, да се освежат, а когато се почувстват по-добре, отново да се включат в движението.

Представителят на Агенция “Пътна инфраструктура” припомни, че през миналата година бяха направени ремонти по магистрала “Тракия” за облекчаване на трафика. През тази година няма планови ремонти и целия аутобан от София до Бургас е отворен за движение.

Тази година магистрала “Хемус” е по-натоварената с ремонти, каза инж. Златев. Ремонтира се виадуктът “Елешница”, като там в петък има две ленти в посока от София към Варна, а в неделя две ленти в посока към столицата. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
На 4 август в 13 ч. в РУ- Гълъбово е…